independent and unofficial
Prince fan community site
Sat 14th Dec 2019 10:35am
Welcome! Sign up or enter username and password to remember me
Forum jump
Forums > Concerts > No Snoop on Parkpop,So Prince bring it on!
« Previous topic  Next topic »
  New topic   Printable     (Log in to 'subscribe' to this topic)
Author

Tweet     Share

Message
Thread started 06/17/10 9:24am

Muziek

No Snoop on Parkpop,So Prince bring it on!

Den Haag verbiedt Snoop Dogg op Parkpop

Uitgegeven: 17 juni 2010 12:32
Laatst gewijzigd: 17 juni 2010 17:22

DEN HAAG - De populaire Amerikaanse rapper Snoop Dogg mag niet optreden op het Haagse muziekfestival Parkpop dat 27 juni plaatsvindt. Dat heeft de gemeente Den Haag donderdag laten weten.

Bekijk video

De 'driehoek' van burgemeester, politie en justitie, die zich onder meer bezighoudt met de openbare orde, heeft dit besloten ''om het open en vriendelijke karakter'' van Parkpop te kunnen garanderen.

De gemeente voegt daar aan toe dat bijvoorbeeld housemuziek ook niet toegestaan is op Parkpop omdat dit ''niet past bij de sfeer'' van het gratis toegankelijke festival.

De gemeente heeft organisator Ducos Productions gevraagd een vervangende hoofdact te zoeken. De organisatie geeft hier gehoor aan, zo laat een zegsvrouw donderdag weten. ''Al is het wel heel vervelend als tien dagen van tevoren de headliner uit het programma wordt geschrapt'', stelt ze.

Geen reden

Ducos Productions heeft van de gemeente ook geen expliciete reden gekregen waarom het optreden afgelast moet worden. De organisatie kan nog niet zeggen wie het gat in de programmering gaat vullen.

Fans op twitter zijn verbolgen over de vage melding van de gemeente.

Parkpop is naar eigen zeggen het grootste gratis popfestival van Europa en vindt dit jaar voor de dertigste keer plaats in het Haagse Zuiderpark. Andere acts tijdens de jubileumeditie van Parkpop op zondag 27 juni zijn onder meer Nena, Nick Lowe en Juliette Lewis.

De Amerikaanse rapper staat op 28 juni op het programma in de Melkweg in Amsterdam. Alle kaarten voor die show zijn uitverkocht.

Opheldering

Een meerderheid van de Haagse gemeenteraad wil opheldering van burgemeester Jozias van Aartsen over het besluit het optreden van rapper Snoop Dogg op Parkpop te verbieden.

Dat hebben woordvoerders van PvdA, PVV, D66, de SP, GroenLinks en de Haagse Stadspartij donderdag laten weten. Zij hebben hierover schriftelijke vragen aan Van Aartsen gesteld.

De driehoek van burgemeester, politie en justitie liet donderdag weten ''het open en vriendelijke karakter'' van het gratis muziekevenement niet te kunnen garanderen als de rapper optreedt.

Schok

GroenLinks spreekt van ''een schok, zo kort voor Parkpop. Het college moet wel een erg goede reden hebben om zo kort van tevoren in te grijpen. De gemeente en politie wisten al maanden dat Snoop Dogg zou komen.''

De SP heeft gehoord dat de politie signalen zou hebben ontvangen dat het onrustig zou worden. ''Maar voordat je dan een concert gaat verbieden, willen wij wel weten dat alles op alles is gezet om de mogelijke relschoppers op te sporen en op te pakken. De angst moet niet regeren'', stelt fractieleider Ingrid Gyömörei.

Hier sluit ook de Haagse Stadspartij zich bij aan. ''De stad verheugt zich al maanden op dat feest'', aldus fractieleider Joris Wijsmuller. ''Dan kan je niet zonder opgaaf van reden opeens met zo'n besluit komen.''

Geheimzinnig

De PVV, de grootste oppositiepartij in de raad, ''gaat zich niet bemoeien met de programmering van Parkpop'', legt woordvoerder Machiel de Graaf uit. ''Maar de geringe uitleg van de burgemeester bevreemdt ons wel."

"De enige reden die wij kunnen verzinnen, is dat er een groot veiligheidsprobleem is. Als dat zo is, moet er niet geheimzinnig over worden gedaan zoals nu het geval is.''

  - E-mail - orgNote - Report post to moderator
Reply #1 posted 06/17/10 10:20am

udo

avatar

http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.nu.nl%2Fmuziek%2F2271976%2Fhaag-verbiedt-snoop-dogg-parkpop.html&sl=nl&tl=en

For all you nee-zeggers.

Pills and thrills and daffodils will kill... If you don't believe me or don't get it, I don't have time to try to convince you, sorry.
  - E-mail - orgNote - Report post to moderator
Reply #2 posted 06/17/10 1:32pm

Trashcat

avatar

I'm begging for Prince to do this,

BUT, I think Prince is way to expensive for Parkpop (a free festival).

Remember P made a comment in Paris about not doing anything for free? (acoustic radio performance I recall).

Have a look at 'The W2A: Euro Tour Song Survey' http://prince.org/msg/12/362417
  - E-mail - orgNote - Report post to moderator
  New topic   Printable     (Log in to 'subscribe' to this topic)
« Previous topic  Next topic »
Forums > Concerts > No Snoop on Parkpop,So Prince bring it on!